Pangea matematická súťaž

Aj tento školský rok sa žiaci našej školy zapojili do matematickej olympiády Pangea, ktorá je celoeurópska matematická olympiáda pre žiakov základných a stredných škôl. Má podporu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave. Hlavným autorom matematickej olympiády Pangea je nemecké neziskové vzdelávacie združenie Academy e.V. so sídlom vo Frankfurte. Na Slovensku je hlavným organizátorom súťaže spoločnosť Bystra Education, s.r.o. so sídlom na Obchodnej ul. v Bratislave.
S rastúcou globalizáciou sa stáva čoraz dôležitejšia aj medzinárodná výmena vedomostí. Organizátor súťaže chce svojim mottom “matematika spája” zjednotiť všetkých žiakov v názore, že matematika je aj zábavná a netreba sa jej vyhýbať.
Hlavným cieľom olympiády Pangea je preto zvýšiť záujem žiakov o matematiku a zdokonaliť ich logické myslenie. Aj z tohto dôvodu je najmenej polovica úloh zostavená tak, aby sa dala vyriešiť len prostredníctvom logického uvažovania. Aby bola Pangea dostupná pre všetkých žiakov, je úplne zadarmo. Organizátor navyše štedro odmeňuje nie len najlepších študentov, ale aj pedagógov, nakoľko aj oni si zaslúžia uznanie.