Kurz ochrany života a zdravia 3.B a 3.C

Študenti 3.B a 3.C triedy sa v dňoch 30.09 – 2.10. 2013 v rámci Kurzu života a zdravia v prírode zúčastnili výletu do Nízkych Tatier, konkrétne do obce Hronec. Výlet sa konal pod učiteľským dozorom v zostave Mgr. Kunyík, Mgr. Trojanovský a Mgr. Šimunek.

Hneď v prvý deň nás čakala turistická vychádzka do blízkeho okolia a Osrblie, kde sa nachádza známy biatlonový areál a zvyknú sa v ňom organizovať svetové a európske šampionáty. Po trojhodinovej túre sme sa vrátili na ubytovňu, kde nás už všetkých vyhladnutých, unavených  a vyčerpaných čakala večera. V druhý deň sme mali pred sebou výstup na hrebeň Králičky (1785m.n.m.). Ihneď po raňajkách nás autobus odviezol na sedlo Čertovicu, odkiaľ nás čakal výstup na spomínane miesto. Po 3 a pol hodinovej túre cez strmý svah, kosodrevinu i trávnaté hole v neľahkom teréne, nás konečne čakal vytúžený cieľ. Tu sme si polhodinku oddýchli, zjedli svoje desiaty a kochali sa krásou prírody, ktorú sme mali ako na dlani. Pri pomyslení na dvojhodinovú cestu spať sme si úsmevom uvedomili, že túra v predchádzajúci deň bola iba malou prechádzkou. Z Králičiek sme zostupovali popod prekrásne chránene územie Ďumbiera do dedinky Vyšná Boca, kde nás už očakával autobus, aby nás odviezol do ubytovne. Večer sme si oddýchli pri ohníku. V posledný deň sme odchádzali domov s nezabudnuteľnými zážitkami, novými poznatkami a mnohí i s pocitom, že zdolali túru, akú neočakávali, že môžu zdolať.

Touto cestou chceme poďakovať pánom profesorom za zrealizovanie tohto výletu i za krásny program, ktorí si pre nás pripravili.

 

M. Benčatová

Leave a Comment