Názov vzdelávacieho programu | HOSTINSKÝ |
Názov modulu | Hostinský, hostinská |
Číslo potvrdenia o akreditácii | 1582/2012/67/4 |
Dátum vydania potvrdenia | 14.05.2012 |
Cieľová skupina | Osoby so záujmom pracovať ako hostinskí |
Termín | Kontaktujte nás a bude vám zaslaný aktuálny termín kurzu,
zašlite žiadosť o zaradenie do kurzu: Ziadost o rekvalifikacny kurz |
Kontakt | skola@hosnz.sk, 035-6428622 |
Forma | prezenčná, (prípadne kombinovaná s možnosťou dištančného štúdia) |
Charakteristika kurzu – profil absolventa vzdelávacieho programu
|
Absolvent vzdelávacieho programu si osvojí práce s predpismi o HACCP, s predpismi o preberaní, reklamácií, výdaji a skladovaní surovín na prípravu pokrmov, hospodárenie so zvereným majetkom a hmotnej zodpovednosti. Osvojí si vedomosti a zručnosti základných zmyslových skúšok akosti surovín a tovarov. Získa vedomosti z výpočtov množstva spotreby surovín pre pripravované pokrmy. Získa zručnosti z úpravy základných surovín, úpravy a spracovania mäsa jatočných zvierat, hydiny, zveriny a rýb, používania polotovarov, prípravy pokrmov teplej a studenej kuchyne podľa receptúr. Osvojí si zručnosti z prípravy minútkových pokrmov a špecialít, prípravy pokrmov pre rýchle stravovanie, prípravy pokrmov pre diétne stravovanie, prípravy múčnikov, prípravy teplých nápojov. Získa odborné vedomosti a zručnosti z estetickej úpravy jedál v bežnej prevádzke a pri slávnostných príležitostiach, osvojí si správne technologické postupy práce prípravy pracoviska. Absolvent ovláda odbornú terminológiu vo svojom odbore a využíva všeobecné poznatky, pojmy a zásady na pracovisku. Osvojí si etické zásady komunikácie s klientmi, zákazníkmi a spolupracovníkmi. Naučí sa dodržiavať zásady hmotnej zodpovednosti pri hospodárení so zverenými prostriedkami. Získa odborné vedomosti a zručnosti z uvádzania hostí, podávania informácií o jedlách a nápojoch, prijímať objednávky a pracovať s registračnou pokladnicou, vie správne inkasovať a robiť vyúčtovanie. Osvojí si odborné vedomosti a zručnosti v zostavovaní jedálnych a nápojových lístkov podľa gastronomických pravidiel. Osvojí si dodržiavanie zásad správnej životosprávy a starostlivosti o zdravie. |
Rozsah hodín | Celkový počet hodín: 500, z toho: teórie 120 a praxe 380 hodín |
Odborný garant | Ing. Helena Patschová |
Doplňujúce informácie | – možnosť získať Osvedčenie o úplnej kvalifikácii
– záujemcovia, ktorí sú v evidencii uchádzačov o zamestnanie na ÚPSVaR môžu kurz absolvovať BEZPLATNE (v rámci projektu RE-PAS) – informujte sa na ÚPSVaR – uchádzač musí mať platný zdravotný preukaz |