Názov vzdelávacieho programu | SOMELIER |
Názov modulu | Somelier |
Číslo potvrdenia o akreditácii | 1582/2012/67/5 |
Dátum vydania potvrdenia | 14.05.2012 |
Cieľová skupina | Osoby so záujmom pracovať ako somelieri |
Termín | Kontaktujte nás a bude vám zaslaný aktuálny termín kurzu,
zašlite žiadosť o zaradenie do kurzu: Ziadost o rekvalifikacny kurz |
Kontakt | skola@hosnz.sk, 035-6428622 |
Forma | prezenčná, (prípadne kombinovaná s možnosťou dištančného štúdia) |
Charakteristika kurzu – profil absolventa vzdelávacieho programu |
Absolvent vzdelávacieho programu si osvojí odborné vedomosti a zručnosti v komunikácii s konečným spotrebiteľom, vedomosti z marketingu vína a realizovania základných obchodno-podnikateľských aktivít, tvorbu nápojového lístka a vínnej karty, skladovania vína a ostatných nápojov, degustáciu a praktický opis vína s prihliadnutím na aspekty potrebné pre someliérstvo. Získa zručnosti pri výbere a odporúčania vín a ostatných nápojov, servisu bielych, ružových, červených a šumivých vín. Získa odborné vedomosti o výbere vhodného inventáru pre servis jednotlivých nápojov, kombinatoriky pokrmov a nápojov, vykonávanie základných spôsobov zmyslových skúšok akosti nápojov, preberania, skladovania a výdaja nápojov. Získa odborné vedomosti z chorôb a chýb vín a o vinárskych regiónoch sveta. Osvojí si odborné vedomosti a zručnosti z dodržiavania základných princípov a zásad pri práci (HACCP, BOZP). |
Rozsah hodín | Celkový počet hodín: 150, z toho: teórie 90 a praxe 60 hodín |
Odborný garant | Mgr. Blažena Felvidékyová |
Doplňujúce informácie | – možnosť získať Osvedčenie o čiastočnej kvalifikácii
– záujemcovia, ktorí sú v evidencii uchádzačov o zamestnanie na ÚPSVaR môžu kurz absolvovať BEZPLATNE (v rámci projektu RE-PAS) – informujte sa na ÚPSVaR – uchádzač musí mať platný zdravotný preukaz |